Zonne-energie

Boeskoolstroom maakt duurzame energie bereikbaar in Oldenzaal en omstreken.

Samen energie opwekken

Boeskoolstroom maakt zonne-energie bereikbaar voor iedereen in Oldenzaal en omstreken die geen eigen zonnepanelen kan of wil plaatsen. Bijvoorbeeld, je hebt onvoldoende plaats voor eigen zonnepanelen, de richting van het dak is ongunstig ten opzichte van de zon of je vindt zonnepanelen niet passen bij de woning. Maar er zijn meer redenen: Het kan zijn dat de verhuurder plaatsing van zonnepanelen niet toestaat. Je bent van plan om, op termijn, te gaan verhuizen binnen of buiten Oldenzaal. Of om een elektrische warmtepomp of een elektrische auto aan te schaffen waardoor je elektriciteitsverbruik hoger zal worden dan de opbrengst van je eigen panelen. Hoe mooi is het om je eigen verbruik te kunnen compenseren door te investeren in opwekking van groene elektriciteit.

Boeskoolstroom heeft sinds medio 2019, 840 zonnepanelen in werking op het dak van Shelter Storage aan de Schelmanstraat. Deze zijn geplaatst onder de 'oude' Postcoderoosregeling en halen hun rendement uit teruggaaf van de energiebelasting. In April 2022 zal de tweede fase van 840 panelen in werking worden gesteld., Deze halen hun rendement door de SCE subsidie regeling. Inwoners en bedrijven kunnen hierin een aandeel nemen.

Spreekt dit je aan en wil je eerst meer weten? Neem dan contact met ons op. Je kunt je ook vrijblijvend laten inschrijven. Hierdoor is deelname gegarandeerd.

 

Het zonne-energie project van Boeskoolstroom werkt met de postcoderoosregeling. Door deel te nemen profiteer je van de opbrengst van de elektriciteit. Deze opbrengst bestaat uit de verkoopprijs die Boeskoolstroom krijgt aangevuld met een subsidie tot een gegarandeerde hoogte. Deze gegarandeerde hoogte geldt voor 15 jaar. Boeskoolstroom beveelt om-nieuwe energie als leverancier aan bij haar leden. Net als Boeskoolstroom is dit een coöperatieve organisatie met een van de groenste energiecollectieven van Nederland. Dus als je overstapt en klant wordt van om-nieuwe energie levert je dat in ieder geval groen voordeel op.

Je kunt ook eerst je maandbedrag berekenen voordat je besluit om klant te worden van om-nieuwe energie. Klant worden van om-nieuwe energie is niet noodzakelijk om te kunnen deelnemen aan projecten van Boeskoolstroom. Je kunt ervoor kiezen om bij je huidige energieleverancier te blijven of bij een andere energieleverancier klant te worden.

Wil je overstappen? Bereken dan eerst je nieuwe maandbedrag

Voordat je de overstap maakt naar groene en duurzame energie van Boeskoolstroom is het van belang dat je je maandbedrag berekend. Op de website van onze leverancier om | nieuwe energie vind je de optie die het beste bij jou situatie past. Vervolgens kun je gebruikmaken van onze eenvoudige overstapservice. Heb je nog vragen? Bekijk dan eerst de pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Maandbedrag berekenen

Om het nieuwe maandbedrag te berekenen wordt je doorgestuurd naar om | nieuwe energie.