Zakelijk

Groen & duurzaam ondernemen en tegelijkertijd geld verdienen, wie wil dat nou niet?

Economisch profijt

Hoe kun je als winkelier of kleine ondernemer economisch profijt behalen als het gaat om jouw energieverbruik? Maar dan wel met respect voor jouw klanten én met zorg voor het milieu. Begin eens met LED lampen. Dat is besparend en relatief eenvoudig. De rest van je energiebehoefte haal je bij collectieve Boeskool zonne-energie project.

Je investeert in zonnepanelen, hiervoor krijg je stroom terug. Het maakt hierbij niet uit of je eigenaar of huurder bent van het pand waarin je onderneemt. Het maakt ook niet uit als je van pand wisselt binnen de postcoderoos (Oldenzaal), of van stroomleverancier. Geen zorgen: de stroom gaat je gewoon achterna.

Geen gedoe, lekker makkelijk. Jouw groene hart groeit vanzelf.

Hoe werkt het?

De belastingdienst kent de regeling ‘Verlaagd tarief’. Tot een verbruik van 10.000 Kwh krijg je 15 jaar lang de energiebelasting terug als je deelneemt in ons project. In 2020 is dit ongeveer 1.250 euro  (0,125 euro per Kwh). Je bepaalt zelf in hoeveel zonnepanelen je investeert. Voor elk zonnepaneel waarin je investeert krijg je een certificaat. De certificaten kosten 300 euro per stuk. Elk zonnepaneel levert ongeveer 252 Kwh stroom op.

Voor de investering kun je desgewenst gebruik maken van een lening van het Oldenzaals Energiefonds. Stel dat je voor 40 zonnepanelen van 300 euro in ons project meedoet - goed voor 10.000 kWh per jaar - en je kiest voor de lening van het Oldenzaals Energiefonds (OE). Dan investeer je zelf voor 3.000 euro en ontvang je 9.000 euro als lening uit het fonds. Met de teruggave van de energiebelasting kun je de lening afbetalen en hou je nog geld over! Gemiddeld 330 euro per jaar, en over 15 jaar is dat zo’n 5.000 euro. Netto!

Voorwaarden voor deelname aan Boeskoolstroom:

  • De onderneming heeft een eigen elektriciteitsmeter en kleinverbruiksaansluiting (3 x 80A)
  • Deelname kan tot maximaal 10.000 kWh van het jaarlijkse eigen elektriciteitsverbruik
  • Bij de rekenvoorbeelden wordt uitgegaan van overstap naar om | nieuwe energie waarmee Boeskoolstroom een overeenkomst heeft. Als je niet overstapt, wordt jaarlijks 50 euro abonnementsgeld berekend.
  • De rekenvoorbeelden met het Oldenzaalse Energiefonds gaan uit van een rentevoet van 2,9% en minimaal 25% eigen investering

Meer informatie? Bekijk dan onze zakelijke folder

Lees meer over de coöperatie, het economisch profijt en alle voordelen van zonne-energie van Boeskoolstroom.