Zakelijk

Groen & duurzaam ondernemen en tegelijkertijd geld verdienen, wie wil dat nou niet?

Economisch profijt

Hoe kun je als winkelier of kleine ondernemer economisch profijt behalen als het gaat om jouw energieverbruik? Maar dan wel met respect voor jouw klanten én met zorg voor het milieu. Begin eens met LED lampen. Dat is besparend en relatief eenvoudig. De rest van je energiebehoefte haal je bij collectieve Boeskool zonne-energie project.

Je investeert in zonnepanelen, hiervoor krijg je Euro's terug. Het maakt hierbij niet uit of je eigenaar of huurder bent van het pand waarin je onderneemt. Het maakt ook niet uit als je van pand wisselt binnen of buiten de postcoderoos (Oldenzaal), of van stroomleverancier. Geen zorgen: de Geldstroom gaat je gewoon achterna.

Geen gedoe, lekker makkelijk. Jouw groene hart groeit vanzelf.

Hoe werkt het?

De overheid heeft sinds april 2021 de Subsidie Coöperatieve Energieopwekking (SCE) ingevoerd als vervanger van de 'oude' postcoderoosregeling' (PCR). De subsidie wordt toegekend aan coöperaties die als doel hebben om groene elektriciteit op te wekken. Er is een vast bedrag vastgesteld als vergoeding voor elk opgewekt Kwh elektriciteit. Dit vaste bedrag is voor 15 jaar gegarandeerd. Elk jaar wordt door de overheid een basis bedrag als verkoopprijs van de elektriciteit vastgesteld. Dit basis bedrag wordt met subsidie aangevuld tot dat vaste bedrag. Als de cooperatie de elektriciteit kan verkopen boven het vast bedrag is dit voordeel voor de leden van de cooperatie. De hoogte van het vaste bedrag voor het project Anna is €0,121 per Kwh voor 15 jaar. Dit wordt door de overheid periodiek aan de cooperatie uitgekeerd. De cooperatie keert - na aftrek van haar kosten - een deel van dit bedrag uit aan haar leden.

Je bepaalt zelf in hoeveel zonnepanelen je investeert. Voor elk zonnepaneel waarin je investeert krijg je een certificaat. Per Kwh opgewekte elektricteit krijg je een vergoeding van de cooperatie.

Voor de investering kun je desgewenst gebruik maken van een lening van het Oldenzaals Energiefonds.

Voorwaarden voor deelname aan Boeskoolstroom:

  • Je woont of onderneemt in Oldenzaal
  • De onderneming heeft een kleinverbruiksaansluiting (max 3 x 80A)
  • Bij de rekenvoorbeelden wordt uitgegaan van overstap naar om | nieuwe energie waarmee Boeskoolstroom een overeenkomst heeft.
  • Je kunt gebruik maken van het Oldenzaalse Energiefonds  om te investeren in zonnepanelen.