Tweede fase zonne-energieproject ‘Shelter Storage’ opgeleverd aan Boeskoolstroom

Op woensdag 18 mei is de tweede fase van zonnepanelenproject ‘Shelter Storage’ opgeleverd. Het project bestaat uit twee fasen van elk 840 zonnepanelen op het dak van Shelter Storage die door de Energiecoöperatie Boeskoolstroom worden geëxploiteerd. De opbrengst komt hiermee op 500.000Kwh duurzaam opgewekte elektriciteit per jaar.

Oldenzalers kunnen door te investeren in dit project profiteren van financiële voordelen. Alle deelnemers  bepalen samen de verdeling van de opbrengst van de verkoop van de elektriciteit door de zonnepanelen. Dit kan naast een terugverdienmodel ook een donatie zijn aan een maatschappelijk project in Oldenzaal. Inmiddels hebben meer dan 60 deelnemers zich ingeschreven op de 840 zonnepanelen. Duurzaam opwekken van elektriciteit wordt beloond.

Subsidie coöperatieve energieopwekking (SCE)
De Subsidie Coöperatieve Energieopwekking (SCE) is een subsidie die door de overheid wordt afgegeven aan energiecoöperaties die duurzame energie opwekken. De overheid heeft een manier gevonden om per KWh een vast bedrag voor de opwekking van elektriciteit te kunnen garanderen. Die garantie geldt voor 15 jaar en wordt per project afgegeven. Voorwaarden voor deelname zijn dat je als deelnemer aan het project woonachtig moet zijn in de Postcoderoos (Oldenzaal). De coöperatie moet voor verkrijgen van de subsidie bestaan uit een minimaal aantal leden, afhankelijk van de capaciteit van de opwekinstallatie.  Boeskoolstroom maakt gebruik van de SCE-subsidie.

Vervolgprojecten
Om meer projecten onder de SCE-subsidie te kunnen realiseren is Boeskoolstroom op zoek naar geschikte (bedrijfs-)daken in Oldenzaal. Dat kan al vanaf 100m² voor de kleinere projecten en 1000m² voor de grotere projecten. Iedereen die in Oldenzaal woont deelnemen en zo profiteren van de duurzaam opgewekte elektriciteit. Investeren in het  project kan al vanaf €150,- per zonnepaneel(dit kan per project verschillen). 

Zoektocht naar leden en geschikte daken
Boeskoolstroom is voortdurend opzoek naar investeerders en geschikte daken.
Wilt u bijdragen aan groene projecten door te investeren in toekomstige of wilt u als vrijwilliger meewerken aan succesvolle nieuwe projecten? Neem dan contact met ons op via info@boeskoolstroom.nl .

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.boeskoolstroom.nl. Over Boeskoolstroom
De Energiecoöperatie Boeskoolstroom is een van, voor en door Oldenzalers gerunde coöperatie Met als doel duurzame elektriciteit opwekken op bedrijfsdaken in Oldenzaal, zogeheten zon op dak projecten. Hoe mooi is het om te investeren in de duurzame opwekking van jouw eigen elektriciteitsverbruik en daarvoor ook nog te worden beloond. Zo nemen we gezamenlijk in Oldenzaal verantwoordelijkheid in de transitie naar duurzame energie.